Góralskie warzenie w plenerze – piknik góralski na wesoło
Plenerowe warzenie po góralsku – czyli letnie gotowanie po góralsku na wesoło.
Zapraszamy Państwa na nasz nowy program integracyjny – plenerowe warzenie po góralsku. Program ten został opracowany specjalnie z myślą o miłośnikach kuchni oraz tych, którzy chcieliby się coś więcej o tej kuchni dowiedzieć.
W ramach imprezy – zaprosimy całą grupę na imprezę w plener – polanę leśną lub górską na której przygotujemy dla Państwa kilka stanowisk do gotowania. Potrawy uczestnicy będą przygotowywali pod czujnym okiem prawdziwych góralskich „Gaździn”, które posiadają ogromne doświadczenie kulinarne w kuchni regionalnej.
Przygotujemy (w menu – całość do potwierdzenia) m.in:
- Grule z ogniska
- Kwaśne mleko
- Masło czosnkowe
- Kociołek – a w nim kwaśnica lub gulasz
- Zupa z górskich ziół na maślance
- Moskole
- Kiszka
- Kaszanka
- Kapusta
- Oscypek smażony
- Pierogi np. z bryndzą lub baraniną – ewentualnie inne
Dodatkowo w ramach naszego pleneru – przygotujemy osobną stację – na której uczestnicy będą mogli spróbować góralskich tradycyjnych nalewek. Będą też mogli dowiedzieć się jak się je wyrabia.
Na polanie rozpalimy ognisko. Dla odpowiedniego klimatu będzie przygrywała kapela góralska.
Dodatkowo w ramach lepszej integracji uczestników – ekipa górali i rozbójników zaprosi chętnych do zabawy w ramach imprezy góralskie Śpasy. Uczestnicy będą mogli wspólnie uczestniczyć w góralskich zabawach prowadzonych przez prawdziwego góralskiego Harnasia.
Będą tam m.in taki konkurencje jak:
– rżnięcie zyrdki – piłowanie kłody drewna piłą ręczną
– przybijanie gwoździa – ostrą stroną ciupagi
– rzut podkową
– rzut ciupagą do celu
– taniec zbójnicki
– próba siły – czyli góralski strongman
i wiele wiele innych propozycji (do ustalenia).
Zapraszamy
Po szczegóły zapraszamy do VIVENTURE – m: biuro@viventure.pl tel. +48184781436 lub +48608817744