Warsztaty kulinarne – góralska kuchnia bez tajemnic dla każdego.
Góralska kuchnia chociaż oferująca dania niezwykle proste – wciąż jest źródłem nieskończonej inspiracji dla największych szefów kuchni z najlepszych restauracji. Proponujemy organizację warsztatów kulinarnych dla grup zorganizowanych, uczestników konferencji, spotkania firmowego czy wyjazdu grupowego na Podhale w Tatry.
Będzie można nie tylko dobrze pojeść, ale również popróbować trochę innych smaków, niektórym dobrze znanych, innym wręcz przeciwnie. W czasie 1,5-2h warsztatów odkryjemy przez Państwem tajniki kuchni podhalańskiej, potraw typowo pasterskich wytwarzanych z lokalnych produktów jakie można było uzyskać bacując na tych jakże ciężkich i wymagających terenach.
W czasie warsztatów proponujemy zwykle przygotowanie – 3-4 potraw np:
- moskole z masłem czosnkowym
- smażony osypek z grilla z żurawiną
- zupa na sałacie – tzw. sałaciorka lub kwaśnica na żeberkach
- pierogi z bryndzą i serem
- gołąbki z grochem
- hałuski z boczkiem lub sosem jagodowym
Szczegółowe menu potwierdzamy każdorazowo przed warsztatami.
Jako uzupełnienie warsztatów zapewniamy bufet z kawą i herbatą oraz wodą.
Możemy również połączyć warsztaty kulinarne z warsztatami nalewkowymi, wtedy każdy z uczestników będzie mógł dodatkowo zdegustować nalewkę oraz zabrać małą buteleczkę jako souvenir ze sobą. Warsztaty organizujemy najczęściej w hotelu w sali konferencyjnej lub w pensjonacie, ale możemy również zorganizować je w plenerze czy każdym innym miejscu w którym będziemy mieli dostęp do prądu. Jest to świetna propozycja jako atrakcja towarzysząca na imprezach firmowych. Zapraszamy do współpracy.
W ostatnim tygodniu mieliśmy okazję przygotować takie warsztaty dla grupy około 20 os. Poniżej przedstawiamy krótką relację fotograficzną.
Zapraszamy do współpracy. Szczegóły do ustalenia po wysłaniu do nas zapytania mailem na adres: biuro@viventure.pl lub telefonicznie +48608817744.
Zapraszamy
Zespół VIVENTURE